Tervetuloa Lappiin! Luostolle - Pyhälle
 
Luoston Loso
Luoston Sokka 3
Lapin Tatti
 
 
 

 
Lomamaja LapinTatti, asunto A, on pieni rivitalohuoneisto Pyhätunturilla. Maja sijaitsee Kemijärven kaupungin alueella aivan Pelkosenniemen kunnanrajan tuntumassa. Majalta on Hotelli Pyhätunturiin linnuntietä tai suksien noin 2 km ja tietä pitkin noin 3 km. LapinTatin ikkunoista avautuvat mahtavat näkymät suoraan Pyhätunturiin.

Pyhätunturi on vilkas ja ohjelmatarjonta on runsasta
sesonkina ja sen ulkopuolella. Pyhän ulkoilu mahdollisuuksista, hiihtoaktiviteeteista, hissilippujen hinnoista, ohjelmasta ja kaikesta mahdollisesta löydät paikkansapitävät tiedot tunturin omilta sivuilta (www.pyha.fi).

LapinTatti ei sijaitse aivan hotellin ja rinteiden välittömässä läheisyydessä. Jos matkustat junalla tai lentokoneella, eikä sinulla ole omaa auto käytettävissä, on matka hotelilta majalle taksilla alla 10 €. Tuo kustannus ei ole suuri, jos teitä on useampia maksajia. Periaatteessa taksia ei tarvitse käyttää kuin pari kertaa päivässä – aamulla matkalla rinteeseen ja illalla takaisin majalle – jos ei kuntoilumielessä halua matkaa taivaltaa jalan. Hiihtolatu kulkee aivan majan vierestä, jolloin hiihtämisen voi aloittaa jo pihasta.

LapinTatilla on kaikki tarvittava. Sinun ei tarvitse huolehtia kuin ruuasta. Keittiöstä löytyy tarvittavat keittiövälineet ja kodinkoneet; jääkaappi/pakastin, liesi, astianpesukone, mikro, kahvinkeitin, vedenkeitin ja leivänpaahdin. Alakerran wc-tilassa on lisäksi pieni pyykinpesukone, joka on myös käytössäsi.

 

 

Pyhätunturilta on Luostolle 25 km, Pelkosenniemelle 25 km, Kemijärvelle 48 km sodankylään 65 km ja Rovaniemelle 130 km. Pyhälle pääsee helposti omalla autolla mutta juna tai lentokone ei ole myöskään huono vaihtoehto, jos ei halua itse ajaa. Lähes jokaiselta lennolta ja useimmilta junavuoroilta sesonkiaikaan on linja-autoyhteys Luoston kautta Pyhälle Hotelli Pyhätunturin pihaan. Lentoasemalta Pyhälle matka taittuu noin kahdessa tunnissa. Tarkista aikataulut ennakkoon. Helpoiten se käy Pyhän tai Luoston www-sivuilta (www.luosto.fi tai www.pyha.fi). Tuota samaa linja-autoyhteyttä voi ja kannattaa käyttää, jos haluaa viettää päivän Luostolla tai vaikka hiihtää sinne – pääsee linja-autolla takaisin.

LapinTatti sopii erinomaisesti perheen, pienen porukan tai kahden pariskunnan lomanviettoon. Alhaalla keittiön kainalossa on pieni makuuhytti, jossa on ylä- ja alavuode. Tuohon alempaan sänkyyn sopuisa pariskunta mahtuu yhdessä. Sauna, pesuhuone ja toinen wc-tila sijaitsevat myös alakerrassa. Yläkerrassa parvella on neljä vuodetta ja wc. Majalla on väljät tilat kuudelle.

Tuvassa on TV/video ja CD/radio. Tämän lisäksi parvella on oma pieni televisio, josta perheen pikkuväki voi katsella omia ohjelmiaan.
 


Katso majan pohjakuva Vuokraus-sivulla tulostettavissa olevasta esitteestä (pdf).

Avainpalvelusta huolehtii Pyhän Turva ja Palvelupiste, joka sijaitsee kauppakeskuksessa hotellin alapuolella Sodankyläntien varressa. Mikäli olet varannut majan Pyhä Luosto Matkailun kautta, sovi avainpalvelu heidän kanssaan varausta tehdessäsi. Majan siivouksesta on sovittava aina erikseen vuokrauksen yhteydessä.

LapinTatti vuokrataan aina pääsääntöisesti omin siivouksin ja liinavaattein. Halutessasi voit tilata siivouspalvelun Pyhän Turva ja Palvelupisteestä. Siivouksen hinta on 60 € (sis alv22% - hinta voimassa toistaiseksi, oikeus hinnan muutokseen pidätetään) ja se maksetaan suoraan Pyhän Turva ja Palvelupisteelle. Siivouspalvelun voi tilata numeroista 016-882786 tai 0400 653982.