Tervetuloa Lappiin! Luostolle - Pyhälle
 
Luoston Loso
Luoston Sokka 3
Lapin Tatti
 
 
LUOSTON LOSO on aivan Luoston kylän keskellä sijaitseva maja, josta on lyhyt matka joka paikkaan. Rinteet, kauppa, kylpylä, ravintolat ja muut palvelut ovat 200 m kävelymatkan päässä majalta. Luostolla ja LOSOlla et tarvitse autoa.

Luosto on hyvien liikenneyhteyksien päässä tulitpa mistä ja millä tahansa. Junalla ja lentokoneella matkustavat pääsevät kätevästi lähes pihaan asti linja-autoilla Rovaniemen rautatieasemalta ja lentoasemalta. Varmista aina jatkoyhteys juna- tai lentolippuja varatessasi.

LUOSTON LOSO on kahden kelohonkamajan muodostama kokonaisuus, jonka I vaihe on valmistunut 1975. LOSOn isossa majassa on ”isopuoli” ja kaksi itsenäisesti käytettävissä olevaa sviittiä. LOSOn pikkumajassa on kaksi sviittiä.

LOSO sopii erinomaisesti yhden tai useamman perheen lomaviettopaikaksi tai yrityksille seminaarien pitopaikaksi. LOSOn voi vuokrata kokonaan tai osissa. Tästä syystä se on sovelias matkakohde yksin tai kaksin matkustavalle, perheille tai perhekunnille ja yrityksille.

LUOSTON LOSOn keittiöt on varustettu täydellisesti lomanviettoa tai seminaaria silmälläpitäen. Keittiöissä on täydelliset astiastot ja ruoanlaittovälineet. Sinun ei tarvitse tuoda mukanasi kuin ruokatarpeet. Jos haluat istua valmiiseen katettuun pöytään kylässä löytyy erinomaisia pitopalveluja, jotka huolehtivat puolestasi kaiken. Puuha-Akka on yksi kylän pitokokeista (040-5103086).

Kun useampi perhe, joukko ystäviä tai sukulaisia haluavat viettää lomaa yhdessä, on LOSO erinomainen vaihtoehto. Voit vuokrata ”isonpuolen” tai ison majan tai tarvittaessa kummatkin majat.


Suurella joukolla lomanvietossa on myös järkeä. Majan vuokra jakaantuu useammalle henkilölle ja näin majoituskustannukset eivät näyttele niin isoa osaa lomabudjetista. Useat LOSOlla vierailleet perheet ovat järjestäneet ruokailun siten, että jokainen perhe huolehtii yhden päivän ruokailut aamupalasta päivälliseen. Tällä tavalla jokainen voi viettää lomaa ilman ruoanlaittohuolia ja pääsee istumaan valmiiseen pöytään - melkein joka päivä.

Luosto- ja Pyhätunturi muodostavat yhdessä hyvän kokonaisuuden, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Täällä yksi tunturi onkin kaksi. Tuntureiden monipuoliseen palvelutarjontaan voi tutustua keskusten omilla sivuilla - www.luosto.fi ja www.pyha.fi. Tuntureiden välillä on hyvät yhteydet, eikä matka kestä kuin 20 minuuttia. Yhteysliikenteen aikataulut saat tuntureiden sivuilta.

 

LOSOssa on neljä saunaa, joista ison majan suuri sauna on puulämmitteinen ja sviittien saunoissa on sähkökiukaat. Keittiöitä on 5, pesu- ja kylpyhuoneita, joihin liittyy wc-tila, on 9. Vuodepaikkoja on yhteensä 32 ja varavuoteitakin on 8. Suksihuoltotilassa on lisäksi kuivauskaapit ja pyykinpesukone.

Kaikissa vuoteissa on vuodevaatteet ja lakanat. LOSOa ei voi vuokrata ilman liinavaatteita eli lakanat ja pyyhkeet voit aina unohtaa kotiin, ja pakata tilalle jotain tärkeämpää.

Me huolehdimme aina myös siivouksesta. Loman tai seminaarin loputtu sinun ei tarvitse huolehtia kuin omien tavaroiden pakkaamisesta. Näin varmistamme sen, että maja on aina asianmukaisessa kunnossa, kun vieraat sinne saapuvat.

Ensimmäinen seminaari järjestettiin LOSOlla melkein heti majan valmistuttua vuonna 1975. Majaa rakennettaessa ja myöhemmin laajennettaessa on aina muistettu, että yritysasiakkaat ja seminaarivieraat ovat yksi suuri asiakaskunta, jotka vierailevat LOSOlla vuosittain. Tästä syystä LOSO on varustettu niin, että laadukkaat seminaarit onnistuvat.